Av Filip Nyberg den 12 oktober, 2018

Full fart i Sundsvall!!

Denna vecka är det min tur att skriva om mina upplevelser som trainee på Svevia. Veckorna har så här långt sedan vi började i Augusti verkligen flygit förbi. Det måste väl vara ett tecken på att jag har roligt på jobbet?!

Jag är trainee på anläggning Härnösand men har sedan jag börjat hållit hus på två projekt i Sundsvall där jag också bor. Två väldigt spännande projekt som jag på kort tid lärt mig väldigt mycket på. två projekt som innehåller hela Svevias verksamhet. Vi har sysslat med anläggning av väg och bro, schaktat för el och VA, grundläggning i form av spont och pålning och tillslut fått hela sträckan asfalterad och linjemålad. Superkul att få vara delaktig i detta!

Vi har här i dagarna avslutat det ena projektet där vi har byggt en tillfällig bro som ska vara i bruk ca 2 år för att den gamla befintliga bron har blivit till åren och behöver rivas och ersättas med en ny. Den tillfälliga bron är en färdig stålbro bestående av 3 stycken 60 ton tunga stålbalkar som monteras ihop och bekläs med färdiga körplåtar. Denna bro hyr Sundsvalls kommun av trafikverket för detta projekt. Bron lyfte vi på plats med hjälp av två mobilkranar placerade på varsin sida av Sundsvallsån som rinner rakt genom stan.

 

Jag har också varit med i planering och uppstart av nästa projekt som vi ska utföra i Sundsvall. Ett stor vägprojekt där gamla E4 genom Sundsvall ska byggas om till stadsgata då denna väg för några år sedan ersattes av den stora ”Sundsvallsbron” över Sundsvallsfjärden.

Sundsvallsbron

I detta projekt kommer vi också behandla alla moment som Svevia sysslar med. Något som kommer bli extra spännande är att vi ska bygga en 200 meter lång och ca 6 meter hög arkitektritad stödmur i betong. Något att bita i gällande form och armering!!


Fördelar med att vara trainee på Svevia?

Det jag tycker är det bästa med att vara trainee på svevia är att vi traineer verkligen får möjligheten att lära oss verksamheten på ett sätt som jag tror få andra får. Vi har möjligheten vara med anställda med olika befattningar och ta del av deras arbetsuppgifter vilket jag tycker är väldigt bra. På så sätt får vi också möjligheten att få en bättre uppfattning på vad det är vi vill göra efter traineeutbildningen.

Vi har också förmånen att få diverse givande utbildningar tillsammans i traineegruppen. Den första hade vi i september där vi genomförde den första av tre ledarskapsutbildningar som vi ska utföra tillsammans. En utbildning som för mig var över förväntan och något som jag tror skulle gynna ALLA medarbetare i ALLA företag. Detta är dock något som långt ifrån alla får men som trainee på Svevia får man möjligheten!

Jag är också överygad att vi traineer som grupp kommer att ha stor nytta av varandra både nu under trainee-tiden men även efteråt då vi kan utbyta erfarenheter och ta hjälp av varandra i olika situationer!

Sist men inte minst så vill jag understryka att jag verkligen kännt mig väl omhändertagen av alla jag hittils stött på i företaget och hemma på projektet tillsammans med mina kollegor trivs jag som fisken i vattnet.

Nästa vecka är det Alexander Jonsson på driften i Umeå som tar över staffettpinnen här på bloggen, håll utkik efter det!!

Trevlig helg på er!!

/Filip

Filip Nyberg

T18

Utbildning: Civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi, Mittuniversitetet