Av Amanda Fagerström den 5 oktober, 2018

Digitalisera mera. Välkommen till DA & IT!

Nu är det min tur att ta över stafettpinnen för bloggen. Och vem är då jag? Mitt namn är Amanda Fagerström och jag är Svevias första trainee inom Digital Affärsutveckling och IT. Här ska ni få läsa lite om min vardag och om hur jag tycker det är att vara trainee på Svevia.

Varför vill man bli trainee på Svevia?

Det absolut bästa med att vara trainee på Svevia tycker jag är möjligheten att få se och göra så otroligt många olika saker. Min uppfattning är att jag har fått en större helhetsbild av Svevia än vad jag tror att jag hade fått om jag inte varit trainee. Detta då ens roll är väldigt bred och man får vara med och pilla lite överallt samt göra besök på olika ställen i verksamheten. Förutom att vara på min hemmaavdelning DA & IT så har jag på den här korta tiden redan hunnit besöka några av mina traineekollegor i deras vardag. Först besökte jag Angelica på driften i Solna där fick vi i uppdrag att göra tillsyn på lekplatser och sen besökte jag Melina på beläggning i Örebro där vi fick vara med och lägga asfalt i ett bostadsområde (mer om deras vardag får ni såklart läsa om när det är dags för dem att blogga).

Att få komma ut i verksamheten på besök är guld värt när man sitter på huvudkontoret! Förutom att det varit extremt inspirerande och lärorikt, så har jag genom dessa besök fått möjlighet att se hur våra applikationer och IT-tjänster faktiskt används i verkligheten och hur användarna upplever dem. När det kommer till digitala verktyg så spelar det ju liksom ingen roll hur bra en applikation fungerar i teorin om inte användaren tycker att den fungerar. Genom besöken har jag dessutom fått nya insikter som väckt idéer inför framtiden och framtidens digitala lösningar.

Den snygga nyasfalterade vägen i Örebro

 

Vad får man då göra som trainee på DA & IT?

Förutom att försöka få en förståelse för DA & IT´s uppgift och att förstå alla våra applikationer så har jag under min första månad här bl.a. fått i uppgift att skriva en idébeskrivning för en framtida integration mellan två applikationer. En sådan integration skulle minska tråkigt dubbelarbete så att man kan lägga den tiden på annat. Jag har också varit delaktig i en uppgradering av en applikation samt skrivit riktlinjer för hur man bör använda sig mobiltelefon. Med andra ord är varje dag och varje vecka väldigt olika varandra vilket gör att tiden bara rusar förbi!

Bildkalas!  

För att avsluta på topp, och då en bild säger mer än 1000 ord, så tänkte jag avsluta det här inlägget med lite bilder som visar vad jag haft för mig i veckan.

I onsdags så var vi och besökte Riksbyggen för att prata om innovation och då fick vi träffa den söta roboten Pepper. Väldigt spännande att få se vad man kan använda den här typen av robotar till!

Fr.v. Pepper, Sophie och jag

I torsdags åkte jag och några kollegor på en liten roadtrip där vi först besökte Västerås och därefter Borlänge. I Västerås träffade vi vår IT-kollega Martin och i Borlänge besökte vi ett anläggningsprojekt där min traineekollega Linda håller hus. Projektet var nästan klart och allt såg så himla snyggt ut så det var svårt att föreställa sig hur det såg ut innan Svevia kom dit.

Cool vandring i rörtunnel. Fotocred: Sophie Andersson

Ha en trevlig helg och glöm inte kika in nästa fredag. Då bloggar Filip Nyberg som är trainee på anläggning i Härnösand, missa inte det!

/Amanda

Amanda Fagerström

T18

Utbildning: Civilingenjör Maskinteknik med inriktning Innovationsledning och produktutveckling, Kungliga Tekniska Högskolan