Tekniksprånget


Svevia vill bidra till att fler vill bli ingenjörer.


Tekniksprånget på Svevia

Vad innebär det att arbeta som ingenjör?

Tekniksprånget ger dig chansen att se ingenjörsyrket från insidan och uppleva alla möjligheter som kommer med yrket.

Tekniksprånget på Svevia

Genom Tekniksprånget får du som funderar på att studera vidare till ingenjör möjlighet att testa på yrket under fyra månader. Innehållet för praktikplatsen kan variera men gemensamt är att du får en fördjupad inblick i vad det innebär att arbeta som ingenjör i byggbranchen och uppleva alla de möjligheter som kommer med yrket.

Vem kan söka?

För att söka ska du antingen gå sista terminen i trean eller ha gått ut gymnasiet med godkänt i matematik, fysik och kemi. Du ska vara behörig till en ingenjörsutbildning. Du kan även söka om du gått tekniskt basår eller IB och har motsvarande kurser.

Ansökan

För praktik på hösten brukar ansökningsperioden vara från mitten av april till mitten av maj, och för praktik på våren brukar ansökningsperioden vara från mitten av oktober till mitten av november. Ansökan gör du via Tekniksprånget.

Svevia vill bidra till att fler vill bli ingenjörer

Statistiska centralbyrån (SCB) räknar med en brist på över 50 000 ingenjörer i Sverige år 2030. Därför behövs satsningar som Tekniksprånget, för att inspirera ungdomar till att vilja utbilda sig inom ingenjörsyrket och att förstå vad det handlar om. För Svevia är det en förmån att vara med och bidra till framtida kompetensförsörjning av ingenjörer. Samtidigt som vi ser att vi får in en värdefull medarbetare som kan se vår verksamhet med nya ögon.Under våren 2017 praktiserade Joakim, 19 år och frida, 20 år hos Svevia via Tekniksprånget. Här kan du läsa mer om deras vardag.

Ansökan

Ansökan är för närvarande stängd. Håll utkik här för att hålla koll på när nästa ansökningsperiod startar.

Kort om Tekniksprånget

Tekniksprånget drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av Skolverket. Kortfattat samordnar de praktik för ungdomar som nyligen gått ut gymnasiet. Som Tekniksprångare får man fyra månaders avlönad praktik inom ett ingenjörsrelaterat område.

Lediga jobb på Svevia Foto Petter Karlberg

Dela väg med oss

Vill du vara med och utveckla framtidens Svevia? Ansök till vårt traineeprogram.

I huvudet på en trainee

Trainee på Svevia

Följ med i vardagen som trainee hos Svevia.

"Man känner sig utvald"

Filmen om Svevias traineeprogram

I filmen om Svevias traineeprogrammet får du ta del av Martin, Eva och Djelils tankar och erfarenheter om tiden som trainee.