Vässa vägkänslan som trainee och ingenjör.


Utvecklas som ledare och specialist på väg.

 

Ett traineeprogram för dig som är nyexad

civil- eller högskoleingenjör.

Ett traineeprogram på 18 månader – för dig som vill utvecklas som ingenjör och
skapa samhällsnytta som ledare och specialist på väg.

Tillsammans får vi stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Som trainee hos oss får du göra både och.

Som specialister på väg förväntas vi vara bäst på det vi gör. Kraven på oss är därför höga, oavsett om vi plogar en väg i Västerbottens inland, halkbekämpar med hjälp av artificiell intelligens, gör ett världsunikt underhållsarbete av Tjörnbron eller lägger asfalt på Sveriges vackraste motorväg.

Det bästa av två världar

På Svevia får du det bästa av två världar. Vi kombinerar det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med det stora företagets stabilitet. Hos oss bidrar du till en kultur formad av engagerade och ansvarsfulla arbetskamrater som gillar att samarbeta. Tillsammans bygger vi ett företag med insikten om att vi måste göra vår del av jobbet för att skapa en mer hållbar värld. Målet är att vara i täten när det gäller säkerhet, miljöarbete, affärsetik och schyssta arbetsförhållanden. På vägen har vi roligt tillsammans, delar med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor.

På Svevia ingår du i en större helhet där innovation, digitalisering och nyfikenhet är avgörande för vår fortsatta framgång. Som trainee får du möjlighet att göra avtryck på ledningsnivå och i de innovationsprojekt som är en del av programmet. Samtidigt går du in i en praktisk verklighet där konkreta resultat skapas med stora asfaltmaskiner, vassa snöplogar och tonvis med betong.

En arbetsplats för alla

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och på Svevia har vi karriärvägarna för dig som vill utvecklas som ledare eller fördjupa dig som specialist på väg. Det är som lag vi skapar framgång. Tillsammans får vi stad och land att fungera.

Vår nästa trainee?

Som trainee på Svevia ska du uppfylla vissa formella krav:

Vi söker dig som är nyexad civilingenjör eller högskoleingenjör (300 hp eller180 hp) inom väg och vatten, samhällsbyggnad, maskinteknik, kemiteknik, logistik, industriell ekonomi eller annan närliggande utbildning med examen 2018 eller senare. Du behärskar dessutom svenska språket och har B-körkort.

Oavsett bakgrund och inriktning så brinner du för att leda och arbeta nära människor samtidigt som du har en blick för våra kunders behov och utmaningar.

Traineeprogrammets upplägg

Som trainee på Svevia matchas du utifrån din kompetens och dina intressen redan från starten med en specifik division:

Division Anläggning

Här jobbar du med projekt inom väg och anläggning, från ny- och ombyggnation av vägar och broar till grundläggnings- och markarbeten för bland annat industrier och exploateringsområden. Vi ligger också långt framme vad gäller miljörelaterade uppdrag inom marksanering.

Division Industri

Här är du med och levererar hela kedjan inom beläggningsområdet, från sten och asfalt till färdigbelagd och målad väg. Vi har tillverkning av allt från asfalt till vägmarkerings- färg samtidigt som vi driver egna berg-och grustäkter samt laboratorier.

Division Drift

Division Drift är marknadsledande i Sverige inom underhåll av väg. Vi underlättar vardagen med välskötta grus- och asfaltsvägar. Vi arbetar dessutom med parker, grönytor och trafikanordningar. Trafiksäkra och framkomliga vägar är helt avgörande för att hålla Sverige rullande.

Greppa helheten

Även om du från programstarten tillhör en specifik division eller enhet får du många tillfällen att fördjupa dig inom andra delar av Svevia och därmed få grepp om helheten.

Efter 12 av programmets 18 månader är du redo för en ordinarie befattning. Men du är fortfarande en del av traineernas gemenskap och deltar kontinuerligt i olika aktiviteter fram till programmets slut.

En egen mentor

Som stöd under din utvecklingsresa får du både en handledare och en mentor – två personer som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Genom vårt dubbelriktade mentorskap får du dessutom tillfälle att bidra med egen kunskap och erfarenhet. Att bli trainee inom Svevia innebär också att du bygger ett yrkesnätverk för framtiden. Via olika träffar och samarbeten knyter du starka relationer, ibland för livet.

Ansökningsperiod

Ansökan till traineeprogrammet 2021
är stängd.

Har du frågor?

Kontakta:
trainee@svevia.se

Möt Emma Hörnfeldt, platschef

"Man känner sig väldigt fri. Man är ute och interagerar med människor och besöker många platser. "

Möt Kristoffer Forsberg, arbetsledare

"Jag brukar säga att vi är ute och räddar liv. För egentligen är det vad vi gör. Vi gör vägen säkrare och vi finns där för trafikanterna."

Möt Björn Henriksson, entreprenadingenjör

"Jag inledde min karriär på Svevia som trainee. Det jag uppskattat är det kontaktnät man bygger upp som trainee, och den förståelse man får för hela organisationen."