Praktik i Svevia


Vill du praktisera hos den ledande driftentreprenören och ett av de största väg - och anläggningsföretagen i Sverige? Svevia erbjuder praktikplats (LIA) till dig som studerar vid Yrkeshögskola (YH), högskola och universitet.

Få utrymme att utvecklas och gör karriär

Vårt mål är att alltid vara bäst på det vi gör – oavsett om vi bygger Sveriges längsta motorväg, reparerar en betongbro eller plogar vägen till fjällstugan. Som praktikant hos Svevia får du arbeta i en utmanande vardag och möjlighet att göra karriär.

Från teoretiska kunskaper till prakiska erfarenheter

Vi tror att när du får se och prova lär du dig bäst, vi tror även att det är viktigt att omsätta teoretiska kunskaper i praktik. Vi prioriterar därför de studenter som har praktik i sin utbildning. Genom att göra din LIA - praktikperiod hos oss får du värdefulla erfarenheter och kontakter för framtiden.

Vad är du intresserad av?

De flesta LIA-praktikplatser finns inom produktion och vi söker främst studerande som vill göra praktik och lära känna rollen som Arbetsledare och Mättekniker, men det kan även finnas praktikplatser inom andra funktioner som kalkyl, miljö och inköp. Sök din LIA – praktik hos den verksamhet som intresserar dig mest och var tydlig med vad du önskar göra.

Praktisera som Arbetsledare

Som Arbetsledare har du en central roll i våra projekt. Under praktiken kommer du få testa på vanligt förekommande arbetsuppgifter som exempelvis att hantera beställningar av material, delta i arbetsberedningar, miljö- och skyddsronder och medverka vid arbetsledningen av våra yrkesarbetare och underentreprenörer.

Praktisera som Mättekniker

Som mättekniker befinner du dig i verksamheten. Det kan handla om såväl stora som små anläggningsprojekt, projekt i stadsmiljö såväl som ute på landsbygden. Du kommer att få testa på vanligt förekommande uppgifter inom mätteknik, utsättning, inmätning, upprätta relationsunderlag/-handlingar, skapa data för utsättning och maskinstyrning, utföra kvalitetsverifikat och uppmätning vid olika väg- och anläggningsprojekt.

Ansök om praktik på Svevia

Vi tar löpande emot praktikanter. Anmäl ditt intresse via länkarna nedan. Vi stämmer sedan av din intresseanmälan mot de behov och möjligheter som finns i organisationen.

Din ansökan ska alltid innehålla:
  • CV och personligt brev
  • Betygsutdrag på hittills avklarade studier
  • Beskrivning av den utbildning du läser, samt inriktning på din praktikperiod.
  • Tydliga önskemål om vart i landet du önskar genomföra din praktik, samt tidsperiod för praktiken.
Svevia som företag. Foto Svante Örngren

Läs mer om vad vi gör

Vi har gjort ett tydligt val. Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vår affärsidé är att genom bra service och aktivt samarbete med kunder och leverantörer leverera rätt kvalitet vid byggande och skötsel av vägar och infrastruktur.

Vad är din starka sida?

Svevias arbetsområden

Vi har en rad olika arbetsområden. Här kan du läsa om vilka och se om det finns något som passar dig.

Lediga jobb på Svevia Foto Petter Karlberg

Dela väg med oss

Vill du vara med och utveckla framtidens Svevia? Ansök till vårt traineeprogram.