Svevias Alumninätverk


Mentorskap i Svevia. Foto: Maria Rosenlöf

Svevias Alumninätverk är ett forum där anställda som kommit in på företaget som trainees träffas för erfarenhetsutbyte och inspiration.

Sedan Traineeprogrammet inleddes 2012 har fyra årskullar och sammanlagt 80 nyutexaminerade civilingenjörer och högskoleingenjörer kommit till Svevia som trainees. Under våren 2017 startades därför Svevias Alumninätverk – ett forum för alumner som genomgått Svevias traineeprogram.

I nätverket arrangeras bland annat heldagsträffar med alumner från hela landet där man nätverkar, deltar i workshops samt får ta del av presentationer och föredrag. Samtliga alumner från de olika årgångarna av Svevias Traineeprogram bjuds in.

Nätverkets syfte är att fungera som ett forum där alumnerna, som kommer från samtliga tre divisioner inom Svevia, får tillfälle att utbyta erfarenheter, infallsvinklar och ta del av nya idéer som ger en extra skjuts i deras karriärvägar.

 Malin Krantz, alumn och deltagare i traineeprogrammets första årskull T1, om nätverkets träff den 23 mars:

"Alumninätverkets träff var en härlig dag med positiv energi och samverkan med duktiga kollegor. Det är ett viktigt nätverk speciellt för att stärka samarbeten över divisionsgränserna".

Svevias traineeprogram
Alumninätverkets temadag 23 mars - Koppartälten i Hagaparken, Stockholm

36 tidigare trainees deltog på en heldagsträff i Hagaparken under temat "Attraktiv Arbetsgivare".

Där fick de fick lyssna på föredrag, delta i en workshop samt delade med sig av sina perspektiv på olika karriärvägar i Svevia.
Kvällen avrundades med en trevlig middag.

I huvudet på en trainee

Trainee på Svevia

Följ med i vardagen som trainee hos Svevia.

Utvecklas och gör karriär

Trainee och student på Svevia

Hos oss får unga talanger utrymme att utvecklas och göra karriär.

Vi delar med oss

Läs mer om vår företagskultur och vad som är vårt framgångsrecept.