Erik Mäkelä, verksamhets-
utvecklare


Som verksamhetsutvecklare är Erik med och utvecklar nya lösningar och arbetssätt för Svevia. Han älskar variationen i yrket och triggas av att ständigt få tänka utanför boxen.  


- Det känns spännande att få vara med på Svevias resa att bli ledande inom infrastruktur i Norden. Dessutom är det väldigt trevliga kollegor och vi har kul på jobbet.

Erik Mäkelä, verksamhetsutvecklare

Erik Mäkelä - brinner för verksamhetsutveckling och hållbarhet

Erik Mäkelä, verksamhetsutvecklare, brinner för hållbar verksamhetsutveckling. Han drivs av att hitta nya lösningar som ska utveckla Svevia och underlätta i medarbetarnas dagliga arbete.

Kan du beskriva din roll som verksamhetsutvecklare?

I min roll söker jag ständigt efter nya lösningar och arbetssätt för att skapa en effektivare verksamhet. Jag är ett stöd till organisationen i frågor kring kvalitet, miljö, arbetsmiljö och IT-frågor. Jag triggas av att utveckla nya lösningar som ska göra Svevia mer lönsamt och hållbart och samtidigt underlätta för medarbetarna.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter inom Svevia?

Det finns väldigt många kompetenta människor inom Svevia som jag kan inspireras och få kunskap ifrån. Jag känner ett stort förtroende från chefer och kollegor som uppmuntrar till egna initiativ och är lyhörda för idéer. De ger mig förutsättningar att utvecklas och lyckas!

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en bra verksamhetsutvecklare?

Du måste vara lyhörd för vad organisationen efterfrågar och deras behov. Du måste kunna ha ett övergripande strategiskt perspektiv och förmågan att tänka utanför boxen. Att ha ett stort engagemang för människor och viljan att förbättra deras dagliga arbete är en förutsättning. Slutligen bör du kunna samarbeta och gilla förändring.

Hur trivs du med jobbet som verksamhetsutvecklare?

Jättebra! Det känns spännande att få vara med på Svevias resa att bli ledande inom infrastruktur i Norden. Det är stor variation i mitt arbete, ena dagen är man ute i verksamheten och nästa dag arbetar man med mer strategiska utvecklingsfrågor. Dessutom är det väldigt trevliga kollegor och vi har kul på jobbet.

På Svevia finns många olika arbetsområden med cirka 100 olika befattningar. Här kan du läsa om vad du kan arbeta med inom Svevia.

- Det är stor variation i mitt arbete, ena dagen är man ute i verksamheten och nästa dag arbetar man med mer strategiska utvecklingsfrågor, berättar Erik Mäkelä, verksamhetsutvecklare på Svevia.

Fakta

Namn: Erik Mäkelä

Titel: Verksamhetsutvecklare, Division Drift

Utbildning: Industriell Ekonomi på KTH, Stockholm, examen 2011

Ett yrke med variation

Linda Hellsing började som mätningsbiträde på Svevia i april 2005. Hon valde sen att vidareutbilda sig till mättekniker, ett val hon idag inte ångrar.

Linus Isaksson, trainee Svevia

Ett arbete för två

Christer Lestander och Torbjörn Fjellström bor och arbetar ihop då de sköter vägarna i Merkenäs, 13 mil utanför Arjeplog. Ett utmanande arbete som ställer höga krav på samarbete.

Jakten på den perfekta stenen

Josefin Lundström råvaruansvarig

Josefin jobbar med att hitta bästa möjliga material till minsta möjliga störning och bästa möjliga ekonomiska förutsättningar i Svevias råvarugrupp.