Carolina Sanchez, trainee


Carolina Sanchez är utbildad Civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad. Hon tog sin examen i hemlandet Venezuela 2009 och under 2011 valde hon att flytta till Sverige. Numera är hon trainee vid Svevia division Anläggning i Solna


Carolina Sanchez - trainee

- Min utländska bakgrund ger mig en extra utmaning, särskilt med tanke på språket, men jag får väldigt god hjälp av kollegor och handledare, 

Carolina Sanchez, trainee Svevia.

Från Venezuela till Svevia

Carolina Sanchez är född och uppvuxen i Venezuela och utbildad Civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad. Så sent som 2011 flyttade hon till Sverige och sedan hösten 2015 är hon trainee vid Svevia division Anläggning Infra Solna.

2009 tog hon civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnad i hemlandet Venezuela. Därefter arbetade hon i två år, bland annat med anbud och projektering av vägar. I Sverige hade hon dock en syster och när situationen i hemlandet försämrades valde hon 2011 att flytta efter.

- När jag kom till Sverige började jag arbeta på en klädbutik och kunde då börja lära mig språket.  

- Efter en tid fick jag upp ögonen för Svevias traineeprogram och sökte en första gång 2013. Det kändes som ett väldigt bra program som kunde erbjuda stora utvecklingsmöjligheter. Tyvärr kom jag inte med första gången då mina betyg  från Venezuela ännu inte var vidimerade i Sverige.

Efter ett andra försök kom hon dock in och arbetar idag som trainee vid ett projekt i Solna där Svevia utför grundläggning, mark och betongarbeten för SEB:s nya kontor.

- Det är väldigt lärorikt och spännande att delta i traineeprogrammet! Jag fått vara med i olika moment inom produktionen för att få en bättre förståelse hur verksamheten fungerar i Sverige.

- Jag deltar dels i själva produktionen men också med det administrativa, att hantera olika dokument som rör produktionen.

Vilka är de största utmaningarna?

- Det är mycket som är nytt och det finns mycket att lära. Min utländska bakgrund ger mig också en extra utmaning, särskilt med tanke på språket, men jag får väldigt god hjälp av kollegor och handledare.

Vad vill du göra i framtiden?

- Jag hoppas på att fortsätta arbeta inom Svevia och så småningom få en nyckelroll. 

- Jag vill även passa på att rekommendera dig som är nyutexaminerad eller läser till högskoleingenjör att söka till Svevias nya High T-program. Det ger en perfekt start på karriären och du erbjuds stora möjligheter att snabbt utvecklas!
Se filmen med Carolina Sanchez

Se filmen där Carolina berättar om sin vardag.

Namn: Carolina Sanchez

Titel: Trainee, division Anläggning Solna.

Bakgrund: Civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad. Flyttade till Sverige från Venezuela 2011

- Jag vill passa på att rekommendera dig som är nyutexaminerad eller läser till högskoleingenjör att söka till Svevias nya High T-program. Det ger en perfekt start på karriären och du erbjuds stora möjligheter att snabbt utvecklas! 

En väg som tar dig framåt

Som trainee hos Svevia får du en skräddarsydd väg, baserad på din bakgrund och din inriktning, till att så snabbt som möjligt förstå vår verksamhet och bli en ledande specialist eller chef på Svevia.

Måns Edvardsson, arbetsledare. Foto: Johanna Syrén

Ett naturnära yrke

Måns Edvardsson älskar naturliv och att se stora konstruktioner växa fram. Två intressen som han får utlopp för i sitt yrke som arbetsledare på Svevia.

En start på karriären

Trainee Svevia

För civilingenjören Djelil Daebes blev Svevias traineeprogram starten på en spännande karriär. Läs om varför programmet får full pott av Djelil.

Linus Isaksson, trainee Svevia

Ett arbete för två

Christer Lestander och Torbjörn Fjellström bor och arbetar ihop då de sköter vägarna i Merkenäs, 13 mil utanför Arjeplog. Ett utmanande arbete som ställer höga krav på samarbete.