Dammbindning med Dustex

Ett miljövänligt alternativ för att dammbinda grusvägar.

Makadam | köp makadam vid någon av Svevias krossanläggningar

Öka livslängden på din grusväg

En grusväg håller längre om den sköts om på rätt sätt. Då kan bekvämligheten öka och kostnaderna minska.

Dammbindning av grusväg

Dammbindning är den enklaste åtgärden för din grusväg. Dammbindning är precis som det låter en metod för att minska dammet på vägen. Rätt utförd kan den också hjälpa vägen att bättre stå emot nederbörd och slitage. Med hjälp av väghyvlar formas vägen för bästa möjliga vattenavrinning. Med saltlösning skapas en yta på grusvägen så att dammet inte rivs upp. Vid beställning av dammbindning ingår också en besiktning av vägen. Med besiktningsprotokollet följer en beskrivning av vilken status vägen har.

Dustex - ett miljövänligt dammbindningsmedel

Dustex är ett miljövänligt dammbindningsmedel som kan användas istället för Magnesium eller Kalcium för att dammbinda exempelvis byggvägar eller grusvägar.

Dustex innehåller lignin, ett bindemedel som utvinns från naturen. Genom att använda Dustex vid dammbindning får du en miljövänlig och effektiv bindning av grus och damm. Detta bidrar till en slitstark väg, där underhållsbehovet och problem med vägdamm minimeras.

Svevia har lång erfarenhet och gedigen kunskap om olika metoder för dammbindning och underhåll av grusvägar. Kontakta oss för att få rådgivning eller hjälp med dammbindning av din grusväg.

Kontakta oss för en dammfri grusväg

Svevia har lång erfarenhet och gedigen kunskap om olika metoder för dammbindning och underhåll av grusvägar. Kontakta oss för att få rådgivning eller hjälp med dammbindning av din grusväg.

Kontakta oss

Vi finns nära dig i hela landet!

Kontakta: dustex.stockholm@svevia.se

Eller fyll i formuläret nedan


Svevia gör din vinterväg säker och framkomlig. Foto: Patrick Trägårdh

Fri från snö och is

Trygga och säkra vägar håller Sverige rullande. Varor som fraktas och människor som längtar efter varandra. Vi röjer snö och halkbekämpar för att du ska komma fram.

Dammfri grusväg. Foto: Patrick Trägårdh

Körglädje till sommarnöjen

En grusväg håller längre om den sköts om på rätt sätt. Dammbindning är en klok åtgärd.

Förläng livslängden på din väg

Vi lagar din trasiga asfalt eller lägger på en helt ny. Foto: Patrick Trägårdh

Med smarta metoder lagar vi sprickor, potthål och jämnar ut hjulspår i asfalten.