Mobilt asfaltverk, Ljungby


Välkommen till Svevias mobila asfaltverk i Ljungby.

Svevias asfaltverk

Hållbar beläggning - från sten till yta

Svevias asfaltverk ligger strategiskt placerade för att vi ska kunna erbjuda dig kostnadseffektiva och säkra leveranser av asfalt. Förutom våra stationära asfaltverk har vi även mobila verk som kan placeras nära pågående beläggningsarbete. Och genom att Svevia har investerat närmare 100 miljoner i tre nya och miljöanpassade asfaltverk minskar vi utsläppen och öppnar upp för grönare produkter. Bara genom att driva dessa verk med gasol – och till viss del biobränsle – sänker vi koldioxidhalterna med cirka 30 procent. Och när vi producerar lågtempererad asfalt minskar klimatgaserna med ytterligare 20-25 procent.

Mobila asfaltverket i Ljungby- hitta hit

Adress:
Fräsaregatan 2,
341 34, Ljungby

Klicka här för vägbeskrivning via Google Maps.

Kontaktuppgifter

Platschef:
Mikael Sandström
070-221 83 52

Asfaltverket
020-243 58 77

Undrar du hur man gör asfalt? Läs om hur asfaltproduktionen fungerar vid Svevias asfaltverk i Läggesta.

Asfaltmassa består till runt 94 procent av krossat stenmaterial, resten av bindemedlet bitumen, som ger asfalten dess svarta färg. Vid Svevias asfaltverk i Läggesta kan vi tillverka asfalt utifrån 150 olika recept med just de egenskaper som du som kund efterfrågar. Här kan du lära dig mer om hur asfalttillverkning går till.

Bindedel för asfalt

Svevia - bitumenemulsion - bindemedel för asfalt

Svevia har fyra fabriker för tillverkning av bitumenemulsion - ett bindemedel för asfalt. Våra fabriker för bitumenemulsion finns bland annat i Umeå, Bollnäs, Örebro och Hässleholm.

Labbar för säkerhet och innovation

Svevia har egna laboratorier som analyserar allt från vägkonstruktioner till ballast, asfalt och bindemedel.

Runt om i landet har vi egna laboratorier som utvecklar såväl nya asfaltskvalitéer som tar prover på befintliga beläggningar och vägkonstruktioner.

Ett smart val för din vägförening

Tankbeläggning - Kostnadseffektiv och klimatsmart vägbeläggning

Tankbeläggning i form av Y1B, JIM och infräsning av makadam är ett kostnadseffektivt, snabbt och klimatsmart beläggningsalternativ för medel- och lågtrafikerade vägar.