Specialister på vägar och infrastruktur

Vi har gjort ett tydligt val. Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur.

Om Svevia

Så tar vi ansvar

Ansvar och pålitlighet är grunden för goda och långsiktiga relationer till våra kunder, medarbetare, leverantörer, ägaren och andra intressenter.

Vårt hållbarhetsarbete

Aktuellt

Svevias finansiella rapporter

Läs och ladda hem Svevias finansiella rapporter.

Till Svevias finansiella rapporter

Jobba hos Svevia

Vi bygger och utvecklar vägkänslan. Vi söker allt från yrkesarbetarare till chefer. Här hittar du vår aktuella jobblista.

Våra tjänster

Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vi är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige. Här är några av de tjänster vi erbjuder.

Asfalt

Att asfaltera är en hel vetenskap. Berätta vad du vill göra så ser vi till att din yta byggs upp på rätt sätt. Och när det behövs analyserar våra labb asfalten – på molekylnivå.

Trafikanordning

Det är mycket som måste klaffa när en väg ska stängas. Lämna över ansvaret till oss. Vi är specialister på att leda om och stänga av trafiken.

Grus och kross

Vi har ballasten du behöver för vägbyggen, dränering, grundläggning, järnvägskonstruktioner, betong- och asfalttillverkning.

Sanering av mark och vatten

Förorenade platser kan, när de är sanerade komma till bättre, klokare och mer lönsam användning. Det hjälper vi till med.

Grundläggning

Vi gör mark- och grundläggningsjobbet när huset ska byggas, vindkraftparken ska resas eller ett helt område ska exploateras.

Våra laboratorier

Svevias har egna laboratorier som analyserar allt från vägkonstruktioner till ballast, asfalt och bindemedel. Vi följer upp funktionskrav och fungerar som ett kunskapscenter för produktutveckling och innovation.

Bygga väg och bro

En ny väg för timmertransporterna eller en bro till hotellet? Svevia bygger alla typer av vägar och broar - för stora och små företag.

Vägunderhåll

Vi gör vardagen enklare. En välskött infart, en parkering som är plogad på morgonen och en grusväg som är behaglig att köra på. Låt oss sköta underhållet.

Fullservice för energisektorn

Vindkraft, fjärrvärme, vattenkraft - vi är med och anlägger den svenska energisektorn. Vi tar helhetsgreppet och levererar mer nytta.

Enskild väg

En grusväg håller längre om den sköts om på rätt sätt. Det kan vi på Svevia hjälpa dig med.

Mark och park

Vi sköter och anlägger grönområden, parker, idrottsplatser, lekplatser och marken runt hotell, shoppingcenter, konferensanläggningar, parkeringar och vägar. Och på vintern håller vi snön borta.