Svevias
High T-program


- ett traineeprogram för dig som är högskoleingenjör


En väg som tar dig framåt

Hos oss på Svevia utgör du som högskoleingenjör en bärande roll i allt vi gör. Av den anledningen har vi tagit fram ett unikt traineeprogram skräddarsytt för dig som läser till högskoleingenjör. Har du ambitionen att ta en ledande roll i ditt framtida yrkesliv som ingenjör, har vi en väg som tar dig dit.

Bidra till framtiden

För att hantera de utmaningar inom väg- och infrastruktur Sverige står inför kommer vi behöva din kompetens. Som högskoleingenjör har du en nyckelroll för oss på Svevia. Nu söker vi dig som läser till eller är nyutexaminerad högskoleingenjör. Du har ambitionen att ta en ledande befattning efter traineeprogrammet, har goda studieresultat och ett stort intresse av att arbeta inom produktion.

För att passa in i rollen som en Svevia High T så har du ett starkt engagemang och driv i allt du gör. Du tycker om att leda och samarbeta med andra människor i en produktionsmiljö och kan se affärsmöjligheter inom vår bransch. Som en Svevia High T tar vi vara på din kompetens som högskoleingenjör och utvecklar dina ledarskapsförmågor genom hela traineeprogrammet.

Så här ser Svevias High T-program ut

Svevias High T-program varar i tolv månader och erbjuder en blandning av teori och praktik, med betoning på praktik. Som en Svevia High T tränas du från första dagen till att axla rollen som arbetsledare eller produktionsingenjör. En handledare som ger instruktioner och stöd kommer att finnas med dig genom hela programmet och målet är att på sikt gå in i en chefsbefattning.

Det handlar om din utveckling

Svevias High T-program handlar om din personliga utveckling. Därför kommer tre personer att bidra till din utveckling under traineeprogrammet.

  • Din chef är ytterst ansvarig för din utveckling, med hjälp av en utvecklingsplan och löpande uppföljning och utvärdering efter varje block i programmet.
  • Din handledare är den person du arbetar närmast och som handleder, stöttar och utmanar dig i ditt dagliga arbete.
  • Din mentor har som uppdrag att bidra till din personliga och professionella utveckling genom löpande coaching.  

Utöver detta kommer du att delta vid ett flertal gemensamma traineeträffar med utbildning i ledarskap, affärsmässighet och effektivitet samt studiebesök och teambuildande aktiviteter.

I huvudet på en trainee

Trainee på Svevia

Följ med i vardagen som trainee hos Svevia.

Programstart 2018

Ansökan till årets Svevia High T-program är stängd. Nästa programstart sker hösten 2018.

Har du frågor om programmet?

Kontakta traineerna via traineebloggenlänk till annan webbplats eller Marielle Sundin, programansvarig på tfn: 08-404 10 20, e-post: marielle.sundin@svevia.se

Vägvisare

Lika viktigt som det är att du väljer väg, är det att du är nöjd med ditt val. Det är just därför du kommer ha med dig din chef, din handledare och din mentor som stöttar och coachar dig längs vägen.

Bra kollegor på vägen

På Svevia värnar vi om företagskulturen. Bra kollegor ger inte bara en bättre arbetskultur, utan också större möjligheter för dig att utvecklas. För att när du trivs, så trivs även vi.

Möjlighetens väg

Vår verksamhet spänner över hela Sverige. Storleken och omfattningen tillsammans med ett flexibelt arbetssätt ger dig som trainee frihet och obegränsade möjligheter för framtiden.