Svevias trainee­program för civilingenjörer


Ett traineeprogram för dig som vill komma fram


En skräddarsydd karriärstart för dig som civilingenjör

Som trainee hos Svevia får du en skräddarsydd väg, baserad på din bakgrund och din inriktning, till att så snabbt som möjligt förstå vår verksamhet och bli en ledande specialist eller chef på Svevia.

Framtiden behöver dig

Du är avgörande för vår framtid, och för att hantera de utmaningar inom väg- och infrastruktur som Sverige kommer att möta och måste hantera på bästa möjliga sätt i framtiden. Vi söker dig som är nyutexaminerad civilingenjör med inriktning väg och vatten, samhällsbyggnad, industriell ekonomi eller annan bygginriktning eller civilingenjör med ett par års kvalificerad arbetslivserfarenhet. Du har självklart goda studieresultat från din studietid och ett stort intresse föra att arbeta med människor i produktionsmiljö.

För att passa in i rollen som trainee i Svevia så har du ett starkt engagemang och ett eget driv. Du har ett utpräglat intresse för att arbeta med människor i produktionsmiljö och viljan att se affärsmöjligheter i vår bransch. Du gillar att arbeta nära produktionen och har ett genuint intresse för tekniska frågor och problemlösning. Du ska gilla kombinationen av teknik, juridik och kontaktskapande. Sök till Svevias traineeprogram om du vill vara med och utforma framtidens Svevia så att vi når vår vision: att vara nummer 1 i Norden när det gäller att bygga och sköta om vägar och övrig infrastruktur.

Så här ser Svevia Traineeprogram ut för dig som civilingenjör 

Traineeprogrammet startar i augusti 2017 och varar i 18 månader. Programmet erbjuder en blandning av teori och praktik. Du kommer att börja i produktionen för att sedan arbeta med planering och kalkylering. Målet är att du som trainee har ansvar i ett projekt innan programmet avslutas efter 18 månader.

Det är din utveckling det handlar om

Svevias traineeprogram handlar om din personliga utveckling. Därför kommer tre personer att bidra till din utveckling under traineeprogrammet.

  • Din chef är ytterst ansvarig för din utveckling, med hjälp av en utvecklingsplan och uppföljning och utvärdering efter varje block i traineeprogrammet.
  • Du får en mentor med uppdrag att bidra till din utveckling genom coaching och löpande kontakt.
  • Din handledare är den person du jobbar nära med för att se till att varje delmoment läggs upp och följs upp på rätt sätt, samt ger dig praktisk och teoretisk handledning.

Dessutom får du möjlighet att bygga upp ett personligt nätverk genom nätverksträffar tillsammans med de övriga traineerna, då du också får ta del av intressanta föreläsningar och träffa andra medarbetare på Svevia.
"Man känner sig utvald"

Svevias traineeprogram

I filmenlänk till annan webbplats om Svevias traineeprogram får du ta del av Martin, Eva och Djelils tankar och erfarenheter om tiden som trainee.

Har du frågor om programmet?

Kontakta traineerna via bloggen eller Marielle Sundin, programansvarig på tfn: 08-40 410 20, e-post: marielle.sundin@svevia.se

Svevias nyhetsbrev för studenter

Ett mail på väg

Är du nyfiken på vad ett traineeprogram kan innebära för din karriär? Missa då inte att anmäla dig till Svevias nyhetsbrev. Anmäl dig här.

Tips och råd för dig som vill bli trainee

Vad ska jag tänka på inför min ansökan?

Hur fungerar ett traineeprogram? Är man garanterad anställning efteråt? HR-specialisten Marielle Sundin har svaret på alla dina frågor.

Svevias skolturné 

Träffa Svevia och hör om våra traineeprogram

Svevia erbjuder praktikplats (LIA) till dig som studerar vid Yrkeshögskola, högskola och universitet.