Svevias traineeprogram för dig som vill komma fram


Ett traineeprogram för dig som väljer framtidens väg

 

En väg som tar dig framåt

Hos oss på Svevia utgör du som ingenjör en bärande roll i allt vi gör. Har du ambitionen att ta en ledande roll i ditt framtida yrkesliv som ingenjör, så har vi en väg som tar dig dit.

Framtiden behöver dig

Svevias mål är att alltid vara bäst på det vi gör – oavsett om vi bygger Sveriges längsta motorväg, reparerar en betongbro eller plogar vägen till fjällstugan. Du är avgörande för vår framtid och för att vi på bästa sätt ska kunna möta de utmaningar inom väg och infrastruktur som Sverige står inför. Vi är det lilla stora företaget där din kompetens och ditt engagemang märks och gör skillnad.

Sedan starten av Svevias traineeprogram 2012 har en av de önskade effekterna av satsningen varit att öka innovationskraften i företaget. För att ta vår innovationssatsning in i framtiden så kommer programmet i än större utsträckning att fokusera på innovation, som både kan utveckla och förbättra Svevia som företag samt branschen i stort.

Är det du som ska dela väg med oss?

På Svevia har vi en inkluderande arbetsmiljö, vilket gör att vi sätter ett stort värde i att du delar våra värderingar – affärsmässiga, omtänksamma, trovärdiga och nytänkande – och att du vågar stå upp och verka för ett arbetsklimat som välkomnar alla. Vi söker dig som är nyutexaminerad civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning väg och vatten, samhällsbyggnad, industriell ekonomi eller annan bygginriktning. Nytt för i år är att vi även söker dig som studerar systemvetenskap eller industriell ekonomi med inriktning IT. Du har självklart goda studieresultat från din studietid och ett stort intresse för att arbeta med människor i produktionsmiljö.

Sök till Svevias traineeprogram om du vill vara med och utveckla framtidens Svevia och bidra till att vi når vår vision: att vara nummer ett när det gäller att bygga och sköta om vägar och övrig infrastruktur. Vi ser dig som en långsiktig medarbetare på Svevia och hoppas att du fortsätter att  dela väg med oss även efter avslutat traineeprogram.

Traineeprogrammets upplägg

Traineeprogram startar i augusti 2018 och varar i 18 månader. Efter 12 månader går du in i en ordinarie befattning, men deltar fortsatt i gemensamma aktiviteter med de andra traineerna även under de sista sex månaderna. Programmet erbjuder en blandning av teori och praktik och målet är att du som trainee har ett eget ansvar inom ett projekt innan programmet avslutas. För oss är ledarskap viktigt, vilket innebär att du ska kunna leda dig själv såväl som andra samt leda verksamhet, projekt och förändring. Detta får du lära dig och öva på under dina 18 månader som trainee.

Det handlar om din utveckling

Svevias traineeprogram handlar om din personliga utveckling. Därför kommer tre personer att bidra till din utveckling under traineeprogrammet. Din chef och din handledare ansvarar för det dagliga arbetet och ger dig praktisk och teoretisk handledning. Du får även en mentor som fokuserar på att stödja dig i din personliga utveckling genom coaching och löpande kontakt.

Dessutom får du möjlighet att bygga upp ett personligt nätverk genom nätverksträffar tillsammans med de övriga traineerna, ta del av intressanta föreläsningar samt träffa andra medarbetare inom Svevia. För att du under programmet ska få en så fullständig bild av företaget som möjligt kommer du att även att praktisera inom andra delar av Svevia än den där du är ytterst verksam.

Ansökningsdatum

Under november påbörjar vi vår skolturné där vi reser runt i landet och träffar studenter från några av Sveriges främsta högskolor och universitet. Följ Svevia via våra sociala kanaler för att se vart vi befinner oss.

Ansökningsperioden till 2018 års traineeprogram startar efter årsskiftet.

Har du frågor om traineeprogrammet?

Marielle Viberg, programansvarig
Telefon: 08-40 410 20
E-post: marielle.viberg@svevia.se

Svevias nyhetsbrev för studenter

Ett mail på väg

Är du nyfiken på vad ett traineeprogram kan innebära för din karriär? Missa då inte att anmäla dig till Svevias nyhetsbrev. Anmäl dig här.

Tips och råd för dig som vill bli trainee

Vad ska jag tänka på inför min ansökan?

Hur fungerar ett traineeprogram? Är man garanterad anställning efteråt? HR-specialisten Marielle Viberg har svaret på alla dina frågor.

Från teori till praktik

Träffa Svevia och hör om våra traineeprogram

Svevia erbjuder praktikplats (LIA) till dig som studerar vid Yrkeshögskola, högskola och universitet.