Praktik i Svevia


Vill du praktisera hos den ledande driftentreprenören och ett av de största väg - och anläggningsföretagen i Sverige? Svevia erbjuder praktikplats (LIA) till dig som studerar vid Yrkeshögskola (YH), högskola och universitet.

Få utrymme att utvecklas och gör karriär

Vårt mål är att alltid vara bäst på det vi gör – oavsett om vi bygger Sveriges längsta motorväg, reparerar en betongbro eller plogar vägen till fjällstugan. Som praktikant hos Svevia får du arbeta i en utmanande vardag och möjlighet att göra karriär.

Från teoretiska kunskaper till prakiska erfarenheter

Vi tror att när du får se och prova lär du dig bäst, vi tror även att det är viktigt att omsätta teoretiska kunskaper i praktik. Vi prioriterar därför de studenter som har praktik i sin utbildning. De flesta LIA-praktikplatser finns inom produktion, men det kan även finnas inom andra avdelningar som kalkyl, miljö och inköp.

Dina uppgifter som praktikant varierar beroende på vad du studerar, hur långt du har kommit i din utbildning och längden på din LIA-praktikperiod. Var därför nogrann med att ange vilken utbildning du går och vad du vill lära dig under praktikperioden när du lämnar in din intresseanmälan. Vi säkerställer tillsammans att du får arbetsuppgifter som är kopplade till din utbildning.

Personlig handledare

Genom att göra din LIA - praktikperiod hos oss får du värdefulla erfarenheter och kontakter för framtiden. Vår ambition är att du ska få en egen handledare i Svevia som följer din utveckling, är ditt bollplank och har kontakt med din studiehandledare.

Lediga praktikplatser

Finns det ingen utannonserad praktikplats är du välkommen att skicka in en intresseanmälan.

Din intresseanmälan ska inkomma senast 8 veckor innan praktikperiodens beräknade start. Vi gör noggrant urval bland sökande till LIA-praktikplatser, var därför tydlig i din intresseanmälan vad din ansökan avser och inom vilket arbetsområde som du vill göra din LIA - praktik.

Lediga praktikplatser

Här hittar du alla utannonserade praktikplatser.

Intresseanmälan ska innehålla

  • CV och Personligt brev.
  • Betygsutdrag på hittills avklarade studier.
  • Beskrivning av den utbildning du läser och inriktningen på din praktikperiod.
  • Tydliga önskemål om vart i landet du önskar göra din praktik, samt inom vilket av Svevias verksamhetsområde som du önskar genomföra din LIA-praktik.
Maila intresseanmälan till:

asa.martensson@svevia.se

Märk din intresseanmälan med ”LIA-Praktik" i ämnesraden.

Svevias traineeprogram för dig som vill komma fram

Vill du vara med och driva Sveriges största infrastrukturprojekt? Ansök till Svevias traineeprogram för civilingenjörer.

Svevias traineeprogram för högskoleingenjörer. Foto Maria Rosenlof

Inför framtidens utmaningar behöver vi på Svevia fler kollegor. Som högskoleingenjör gör du skillnad, och din kompetens behövs. Därför har vi tagit fram ett traineeprogram för dig som läser till högskoleingenjör, unikt i sitt slag.

Trainee på Svevia

Följ med i vardagen som trainee hos Svevia.