Prakikprogram för nyanlända akademiker

 

Genom praktikprogrammen Jobbsprånget och Korta vägen vill vi tillvarata kompetensen hos dig som nyanländ akademiker. Du får relevant erfarenhet, en introduktion till den svenska arbetsmarknaden och stora möjligheter att utvecklas och göra karriär.

 

Nyanländ med bakgrund som ingenjör?

  Har du en yrkesbakgrund som ingenjör och tidigare arbetat med att bygga och sköta om vägar och infrastruktur? Önskar du göra din praktik hos oss? Ansök genom Jobbsprångetlänk till annan webbplats eller Korta vägen.länk till annan webbplats

Värdefulla erfarenheter och kontakter inför framtiden

Under 2017-2018 tar Svevia emot praktikanter via Jobbsprånget och Korta vägen. Syftet med praktikprogrammen är att tillvarata nyanläda akademikers kompetens och påskynda introduktionen till den svenska arbetsmarknaden. Du får relevant erfarenhet, möjlighet att samarbeta med svenska kollegor och värdefulla kontakter inför framtiden.

Jobbsprånget

Jobbsprånget är ett praktikprogram som erbjuder fyra månaders praktik för dig som nyanländ akademiker – ingenjör, arkitekt, naturvetare eller ekonom. Syftet med programmet är att tillvarata din kompetens och påskynda introduktionen till den svenska arbetsmarknaden

Ansökningsperioden 2017 är nu avslutad. Rekrytering pågår

Korta vägen

Korta vägen är en arbetsmarknadsutbildning som riktar sig till dig som är akademiker med utländsk bakgrund. Syftet är att tillvarata kompetenser och korta vägen till den svenska arbetsmarknaden. Utbildningen levereras på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Nästa kursstart sker 29/8. Ta kontakt med din handläggare på Arbetsförmedlingen för att diskutera om Korta vägen kan vara ett praktikprogram för dig. 

Läs mer om Korta vägenlänk till annan webbplats

Specialister på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur

Vi har gjort ett tydligt val. Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. På Svevia finns många olika arbetsområden med cirka 100 olika befattningar. Vi jobbar med allt från anläggning och drift av vägar, broar, järnväg till sanering, parkskötsel och trafiksystem. För dig som lockas av en utmanande vardag i en spännande miljö finns det gott om möjligheter.

Ansökan till jobbsprånget

Är du akademiker med utländsk examen och inskriven på Arbetsförmedlingen? Önskar du göra din praktik hos oss?

Ansökningsperioden 2017 är nu avslutad. Rekrytering pågår

Vem riktar sig jobbsprånget till?

Jobbsprånget riktar sig till nyanlända akademiker - ingenjörer, arkitekter, naturvetare och ekonomer.

 
Handledare

Svevia bistår med handledare under hela praktikperioden.

Svevias traineeprogram för dig som vill komma fram

Vill du vara med och driva Sveriges största infrastrukturprojekt? Ansök till Svevias traineeprogram för civilingenjörer.

Svevia som företag. Foto Svante Örngren

Vi har gjort ett tydligt val. Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vår affärsidé är att genom bra service och aktivt samarbete med kunder och leverantörer leverera rätt kvalitet vid byggande och skötsel av vägar och infrastruktur.

Gör ditt ex-jobb på Svevia

Värdefulla erfarenheter och kontakter för framtiden.